22 Μαρτίου 2019

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε ενεργά στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας μας

Στο πλευρό εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών

Δήλωση του Γιάννη Συκά, για το νομοσχέδιο για την Γ’ Λυκείου και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας:

Το νομοσχέδιο για την "αναμόρφωση" -ή καλύτερα για την ακύρωση- της Γ’ Λυκείου και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας, δίκαια γέμισε με αγανάκτηση τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Δυτική Λέσβο.

Διαμορφώνει:
  • Ένα Λύκειο που στην ουσία θα είναι ένα διαρκές φροντιστήριο και θα γενικευθεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος. Η όποια γενική μόρφωση θα σταματά ουσιαστικά στην Α' Λυκείου.
  • Ένα Λύκειο που δεν βοηθάει στην ουσιαστική μόρφωση, ούτε αναπτύσσει την κριτική σκέψη του μαθητή. Τον φορτώνει με ανούσιες γνώσεις που δεν του δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών, αξιοποιώντας αυτές που θα του είναι χρήσιμες για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.
  • Ένα σχολείο που οδηγεί τον μαθητή στη λογική του προσωπικού βολέματος -το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρθεί- και όχι στη συλλογική αναβάθμιση της κοινωνίας που είναι ένα στέρεο έδαφος.
Και με αυτό το νομοσχέδιο διαφαίνεται ο στόχος τους για ένα σχολείο που να αφήνει τους αυριανούς πολίτες αμόρφωτους, ώστε εύκολα να γίνονται έρμαια στις ορέξεις της όποιας κεντρικής εξουσίας.

Δηλώνουμε πως ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε ενεργά στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας μας.

Πρώτο μας μέλημα θα είναι ο αγώνας για την επισκευή των σχολικών κτιρίων, την εξέταση της αντισεισμικής τους επάρκειας και την κάλυψη με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
 
Γιάννης Συκάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου