1 Απριλίου 2019

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου (ΦΩΤΟ / VIDEO)


Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δυτικής Λέσβου, παρουσίασε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα του τέως Δήμου Καλλονής, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Συκάς.

Η αίθουσα του πρώην Δήμου Καλλονής ήταν γεμάτη όχι μόνο από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και από άλλο κόσμο από τα γύρω χωριά.

Η επιλογή της παρουσίας των υποψηφίων στην αίθουσα του «Καποδιστριακού» Δήμου Καλλονής επιλέχτηκε «γιατί θα είναι εκεί όπου θα λειτουργήσει η δημοτική αρχή μετά τις τοπικές εκλογές του Μάη», τόνισε ο Γ. Συκάς, από τις οποίες πιστεύει ότι ο λαός της Δυτικής Λέσβου θα εμπιστευτεί τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με νικηφόρο αποτέλεσμα. 
«Της παράταξης που έχει να επιδείξει όχι μόνο αγώνες δίπλα στα λαϊκά στρώματα για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και διοικητικές ικανότητες από τη στιγμή που οι περισσότεροι υποψήφιοι υπηρέτησαν με επιτυχία άλλοι ως δήμαρχοι, άλλοι ως αντιδήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι στους "Καποδιστριακούς" Δήμους του νησιού μας».

Στο τέλος, το λόγο πήρε ο Στρατής Κακάμπουρας, που υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος στο πλευρό του Γιάννη Συκά στον «Καποδιστριακό» Δήμο Πολιχνίτου, ο οποίος τόνισε την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου «γι' αυτό και συστρατεύεται μαζί του, ενώ του έγιναν προτάσεις και από άλλες παρατάξεις».

 

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Οι πρώτοι υποψήφιοι, όπως παρουσιάστηκαν, είναι οι εξής:

Αλβανός Δούκας, συνταξιούχος, τ. προϊστάμενος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολιχνίτου και κοινοτάρχης Λισβορίου.
Αποστολής Αχχιλέας, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Βαξεβάνης Σταύρος, οικοδόμος.
Βασίλα Ρηγούλα, αγρότισσα.
Βουδούρης Βασίλης, εκπαιδευτικός.
Γεραμάνη Κοτζαμπάση Ζαχάρω, αγρότισσα.
Δούκας Μάνος, εκπαιδευτικός.
Ευαγγελινός Αλέκος, συνταξιούχος, τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.
Ευσταθίου Γιώργος, επαγγελματίας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Λέσβου, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Πέτρας.
Ζόλκος Αποστόλης, ιδιωτικός υπάλληλος.
Καζαμία Σοφία, νηπιαγωγός.
Κακάμπουρας Ευστράτιος, ταχυδρομικός υπάλληλος, τ. αντιδήμαρχος Πολιχνίτου.
Καμβούνια Ειρήνη, αγρότισσα.
Κλιομιδιώτης Θέμης, μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ.
Κοντού Αναστασία, επαγγελματίας στον Τουρισμό.
Μαρούλη Ελένη, ξενοδοχοϋπάλληλος.
Μυστεγνιώτη Ισαβέλα, ιδιωτική υπάλληλος.
Πανταχός Αντώνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
Ρεπάνης Βασίλης, επαγγελματίας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.
Σαλταμάρας Γιώργος, λογιστής, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πολιχνίτου.
Σοφός Γιώργος, αγρότης, τ. αντιδήμαρχος Πολιχνίτου.
Τρίκος Κώστας, επαγγελματίας.
Φράγκου Ελένη, αγρότισσα.
Χαλκιώτη Φανή, αγρότισσα.
Χατζηπαντελής Μενέλαος, πυροσβέστης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παρακοίλων.
Χονδρός Ηλίας, επαγγελματίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γ. Συκά: 

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητοί φίλοι και φίλες.
Αγαπητοί "κλεισθενικοί" συνδημότες και συνδημότισσες. 


"Κλεισθενικοί", γιατί γίναμε συνδημότες βάσει του νόμου "Κλεισθένη". Ένας νόμος που δεν έχει καμία σχέση με το όμορφο όνομά του. Ο νέος Δήμος της Δυτικής Λέσβου προέκυψε πριν μερικές μέρες από τον προαναφερόμενο νόμο με μεγάλη προχειρότητα. Προχειρότητα, όταν το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου κουβεντιαζόταν εδώ και χρόνια. Διότι ήταν γνωστό σε όλους ότι ο "καλλικρατικός" Δήμος της Λέσβου ήταν το παράλογο που προέκυψε από το νόμο "Καλλικράτη", που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Ραγκούση, τον χαρακτήριζε ως την τομή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του 21ου αιώνα. Τα ίδια φυσικά ακούσαμε και για τον "Κλεισθένη" και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και αυτός μετά κάποιο χρονικό διάστημα θα έχει αλλαγές, καθώς οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες θα αγωνιστούν γι' αυτό.



Εδώ και χρόνια, οι οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις που γίνονται, στην τοπική κατ' όνομα αυτοδιοίκηση, έχουν στόχο να τη μετατρέψουν σε καθαρό θεσμό της τοπικής διοίκησης. Τον ίδιο στόχο είχε και ο νόμος "Καποδίστριας", σε μικρότερο βαθμό και ο "Καλλικράτης", καθώς επιδιώκουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, να μετατρέψουν την τοπική διοίκηση σε εισαγωγικά σε προέκταση της κεντρικής εξουσίας, ώστε εύκολα να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων, να γίνει ένας ακόμα φορομπηχτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και ένας θεσμός αναχαίτισης των λαϊκών αγώνων για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Ο Δήμος της Δυτικής Λέσβου αποτελείται από τις ΔΕ Μανταμάδου, Αγίας Παρασκευής, Μήθυμνας - Πέτρας, Ερεσού - Άντισσας, Καλλονής και Πολιχνίτου. Όπως καταλαβαίνετε είναι τα 2/3 περίπου της έκτασης του νησιού ο δήμος αυτός. Ο καινούριος δήμος θα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα από τους άλλους, όχι ότι οι άλλοι δεν έχουν, γιατί είναι αυτονόητο ότι είναι καλύτερος ο γάμος από το διαζύγιο. Θα αναφέρω επιγραμματικά τα προβλήματα που θα προκύψουν άμεσα, όπως η οργάνωση του δήμου, οι διοικητικές υπηρεσίες, η ταμειακή υπηρεσία, η τεχνική υπηρεσία, τα νομικά πρόσωπα, τα οποία πρέπει άμεσα να συσταθούν και να στελεχωθούν, ώστε από 1 Σεπτέμβρη να μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος. Γιατί το απαιτεί η ίδια η ζωή άμεσα, οι πολίτες να έχουν νερό, καθαριότητα, φωτισμό, που είναι τα λιγότερα που μπορεί να παρέχει ο δήμος.

Μεγάλο ποσοστό των συνδημοτών μας ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τον Τουρισμό, την αλιεία, είναι μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Εδώ και χρόνια, το εισόδημά τους συρρικνώνεται και πολλοί απ' αυτούς έχουν θέμα επιβίωσης. Όλοι δεχόμαστε καθημερινά στο πετσί μας την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και προσπαθούν να εναρμονιστούν πλήρως με την πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις για το πού έχει οδηγήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους η παραπάνω πολιτική, όταν το γάλα αγοράζεται από τους εμπόρους 70 λεπτά το κιλό, το κατσικίσιο 35 λεπτά, το λάδι 2 ευρώ και το κιλό το αρνί 2 - 2,5 ευρώ. Θέλω να επισημάνω εδώ, ότι το 1990 το λάδι είχε 1.200 δραχμές το κιλό, ήτοι 3,5 ευρώ και μετά από 30 χρόνια σήμερα δηλαδή έχει 2 ευρώ. Να τι έκαναν οι λεγόμενες επιδοτήσεις, γιατί στόχο είχαν να διώξουν κόσμο που ασχολείται με τη γη, λες και είχαν να προτείνουν άλλες δουλειές και το βλέπουμε με την ανεργία που έχει πάει στα ύψη. Στόχο είχαν να εξευτελίσουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ακόμη να ξευτελίσουν και την ίδια την αξία της γης.

Αγαπητοί συμπατριώτες, δεν μας αγάπησαν για να μας δώσουν τις επιδοτήσεις, ούτε τους έπιασε το φιλότιμο. Ήθελαν να αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις, γιατί όταν δεν πληρώνονται πραγματικά οι παραγωγοί και ο κόπος τους και ως επαίτες προσπαθούν να επιβιώσουν με τις επιδοτήσεις, παρ' όλη τη σημαντική μείωση που έχουν υποστεί και αυτές, τότε ούτε αγώνες υπάρχουν ούτε διεκδικήσεις. Οι συνδημότες μας που ασχολούνται με τον Τουρισμό έχουν και αυτοί τεράστια προβλήματα γιατί η τουριστική περίοδος είναι πολύ μικρή και σε πολλά μέρη του νησιού μας ουσιαστικά είναι ένας μήνας.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε μαζί με τους συνδημότες μας, γι' αυτό τους καλούμε να είναι δίπλα μας και την επομένη των εκλογών, να απαιτήσουμε οι τιμές των αγροτικών προϊόντων να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής για να μπορούν να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, να μην εγκαταλείψουν τη γη τους και να οδηγηθούν στις λίστες της ανεργίας.

Θα παλέψουμε και θα απαιτήσουμε καλύτερες συγκοινωνίες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές και με χαμηλό κόστος μεταφοράς, έτσι ώστε να διευκολύνεται οποιοσδήποτε θέλει να επισκεφτεί το νησί μας. Θα παλέψουμε για καλύτερη αγροτική οδοποιία, μέσα από την τεχνική υπηρεσία, για την καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στα κτήματα.

Οι συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο σας, φόρεσαν το μανδύα της ανεξαρτησίας, προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Δεν είναι οι δημοτικές εκλογές ανεξάρτητες από την πολιτική που εφαρμόζεται. Απεναντίας αποτελούν βασικό κομμάτι της πολιτικής ζωής ενός τόπου και αν θέλετε είναι το άμεσα δεμένο και έχει την μεγαλύτερη επαφή με τον πολίτη. Τώρα όλοι αυτοί κρατάνε ψηλά την ομπρέλα της ανεξαρτησίας, για να αποποιηθούν τις ευθύνες που φέρνουν για την αντιλαϊκή πολιτική όλων αυτών των ετών, που στήριξαν και δεν έχουν άλλο τρόπο να δικαιολογηθούν. Αν παρατηρήσετε όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι στηρίζονται από τα κόμματα της εξουσίας και την ίδια την κεντρική εξουσία, είναι πλήρως εξαρτώμενοι από τον κρατικό μηχανισμό και το νομοθετικό πλαίσιό του. Το οποίο πολλές φορές φέρουν ως πρόσχημα και εμπόδιο στη λύση των λαϊκών προβλημάτων και το παρουσιάζουν ως γεωμετρικό αξίωμα ή φυσικό φαινόμενο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να πάρουν το χρίσμα των μεγάλων κομμάτων για να εκλεγούν, ώστε να μην είναι απέναντι αγωνιζόμενοι για την λύση των λαϊκών προβλημάτων. Είναι όλοι αυτοί που τον προηγούμενο καιρό ανήκαν σε κόμματα εξουσίας, ψήφιζαν τα κόμματα εξουσίας, τα κόμματα που παρήγαγαν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική των μνημονίων και διερωτάται κανείς πώς τώρα, μέσω της τοπικής διοίκησης, θα αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων, πόσο οξύμωρο και ψέμα είναι, από τη μια να στηρίζεις τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη να αγωνίζεσαι για τη λύση, τη λύση των προβλημάτων που παράγει αυτή η πολιτική.

Είναι όλοι αυτοί που θέλουν και επιθυμούν να προκύψουν ως δημοτικές αρχές οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ώστε να μην είναι απέναντί τους και αγωνίζονται μαζί με τους δημότες για τη λύση των προβλημάτων. Είναι αυτοί που παζαρεύουν για προσωπικό τους όφελος, για το προσωπικό τους βόλεμα και όχι αυτοί που θα αγωνιστούν για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Διεκδικούμε για το λαό του νησιού μας :
- Φράγματα, που αποτελούν βασική υποδομή ανάπτυξης του νησιού μας, αγροτική, τουριστική, βιοτεχνική οικονομία, αλλά ακόμη και για την ύδρευση των χωριών μας.
- Ασφαλές οδικό δίκτυο, που αποτελεί και βασικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη.
- Σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες.
- Ασφαλείς κτιριακές κατασκευές (Κέντρα Υγείας, σχολεία, παιδικοί σταθμοί).
- Την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των ιδιαίτερων οικοσυστημάτων, όπως είναι ο Κόλπος Καλλονής.
- Απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε όλους τους τομείς, με χρηματοδότηση από τον κεντρικό κρατικό προϋπολογισμό.
- Αγωνιζόμαστε να μπει τέρμα στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.
- Αγωνιζόμαστε για να μπει τέρμα στην εξοντωτική φορολογία.

Ζητάμε την ψήφο σας και τη συμμετοχή στον αγώνα για να πάει μπροστά ο τόπος μας

Οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελούν εγγύηση για τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά. Είναι ο συνδυασμός που αποτελείται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και από νεολαίους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουμε τη στήριξη ενός Κόμματος, που έχει 100 χρόνων Ιστορίας με αγώνες και θυσίες, ενός Κόμματος που ξέρει τι σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου