13 Μαΐου 2019

Περιοδεία της ΛΑ.Σ Δυτικής Λέσβου στα χωριά της ΔΕ Πολιχνίτου

Το Σάββατο 10/5 ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Συκάς, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου.

Υπήρξε Δήμαρχος για οκτώ χρόνια (2002-2010) στον αντίστοιχο Καποδιστριακό δήμο, πολλά στελέχη του συνδυασμού τον πλαισίωσαν και σε αυτή τη προσπάθεια, γεγονός που αποτελεί εγγύηση εμπειρίας, προσανατολισμού αλλά και ενότητας. 
Παράλληλα εξηγεί και γιατί όλοι τον ξέρουν με το μικρό του, «ο Γιάννης», αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελούσε δήμαρχο που στεκόταν στο πλευρό του δημότη. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα Βασιλικά, το Λισβόρι, τα Βατερά και τον Πολιχνίτο. 

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα αγροκτηνοτροφικά σε συσχέτιση με την αγροτική οδοποιία, η κατάσταση του δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου και η μηδενική πρόοδος στην ανακατασκευή του χωριού της Βρίσας με τους κατοίκους να μην έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από τη κεντρική εξουσία. 

Η σύγκριση με τα πεπραγμένα των επόμενων καλλικρατικών δημοτικών αρχών, όπου πολλά μέλη τους είναι και αυτή τη φορά υποψήφιοι δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι ήταν αναμενόμενη. Επισημάνθηκε η υγιέστατη οικονομική κατάσταση που παρέδωσε η δημοτική αρχή του πρώην καποδιστριακού δήμου, η τότε κατάσταση του αγροτικού δικτύου, η αγορά οικοπέδων ως χώρων στάθμευσης σχεδόν σε όλους τους οικισμούς, η μείωση των δημοτικών τελών, οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, αλλά και έργα πνοής όπως το γηροκομείο Πολιχνίτου που ποτέ δεν λειτούργησε με ευθύνη των επόμενων δημοτικών αρχών, το πιλοτικό πρόγραμμα «Θερμόπολις» κλπ. 

Αυτή η εμπειρία αποτελεί εγγύηση και δέσμευση, ότι την ίδια πολιτική και έργο θα υλοποιήσουν στα πλαίσια του Δήμου Δυτικής Λέσβου αυτή τη φορά, αν οι δημότες τους τιμήσουν με τη ψήφο τους ως δημοτική αρχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου