21 Μαΐου 2019

Ραντεβού στο δεύτερο γύρο !

Το «ραντεβού» που έδωσε ο Γιάννης Συκάς και ... «ο φόβος να μην χάσουν την κουτάλα» 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Γιάννη Συκά, σε ένα γεμάτο από κόσμο, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Την εκδήλωση άνοιξε και προλόγισε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Κομνηνάκας, όπου αναφέρθηκε περιληπτικά στις προεκλογικές συνθήκες που επικρατούν, στους πολυποίκιλους «ανεξάρτητους» συνδυασμούς και στην ιστορία των στελεχών που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι «παλεύουν για το εμείς και όχι για το εγώ».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, κάνοντας αναφορά σε σημαντικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό, τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων και των περιφερειών, την πώληση των αεροδρομίων στη Fraport αλλά και την ενδεχόμενη πώληση του λιμένα Μυτιλήνης σε ιδιώτη, καθώς και για τα επιδόματα φτώχειας που δίνει η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές.

Η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, ξεκίνησε με το βασικό στόχο, όπου δεν είναι άλλος από το να αποτελεί ο δήμος το αποκούμπι των δημοτών. «Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, καθώς είναι απαραίτητοι για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων του νεοσύστατου δήμου». Ως κύριους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός ως δημοτική αρχή θα είναι:

- Η οργάνωση του δήμου, απαιτώντας χρήματα από την κεντρική εξουσία για προσλήψεις προσωπικού και αγορά εξοπλισμού. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο να μας βάλουν σε έναν ανταγωνισμό με το Δήμο Μυτιλήνης, όπως γίνεται τόσο καιρό με τις 4 θέσεις ΚΕΠ που μεταφέρθηκαν.
- Μείωση δημοτικών τελών, ιδιαίτερα σε ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες,  καθώς δε μπορεί η δημοτική αρχή να αποτελεί το μακρύ χέρι της φορομπηχτικής πολιτικής της κεντρικής εξουσίας.
- Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα στα χωριά της Δυτικής Λέσβου, τόσο με διακοπές νερού, όσο και με βιολογικούς που δεν λειτουργούν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτόν της Καλλονής. Δέσμευση για άμεση επίλυση των προβλημάτων και διεκδίκηση έργων που θα ανακουφίσουν την περιοχή ως προς την άρδευση, με κατασκευή μικρών φραγμάτων ανά Δημοτική Ενότητα.
- Έμφαση στους τομείς της παιδείας, της πρόνοιας, της υγείας και του πολιτισμού.


Αναφορά έγινε και στο προσφυγικό ζήτημα, όπου «απαιτούμε το κλείσιμο του hot spot της Μόριας. Οι πρόσφυγες και μετανάστες να πάρουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού που θέλουν.

Επισήμανε τις διαφορές με τους άλλους συνδυασμούς λέγοντας ότι «οι κύριες διαφορές μας με τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι ότι εμείς ζητάμε ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, έχουμε την αγωνιστική διάθεση και την εμπειρία να τα υλοποιήσουμε, με τους δημότες δίπλα μας. Εγγύηση για αυτό αποτελεί το έργο που είχε γίνει στον καποδιστριακό δήμο Πολιχνίτου, όταν ήταν ήμασταν εμείς Δημοτική Αρχή. Αντίθετα από τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους των άλλων συνδυασμών, που υπήρξαν δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια, είδαμε το έργο τους και ποιους υπηρετούσαν. Άλλωστε και η ιδεολογική τους ταυτότητα εγγυάται περικοπές, μνημονιακές πολιτικές, παράλληλες με αυτές της κεντρικής εξουσίας, κεφαλαίου και ΕΕ.

Και κάλεσε όλους όσους στέκονται δίπλα στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης «να δώσουμε τον αγώνα πόρτα-πόρτα για την εβδομάδα που μένει. Για τον τόπο μας και την νέα γενιά, ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφέρθηκε δε στις δημοσκοπήσεις που γίνονται, τις στημένες δημοσκοπήσεις, όπως τις αποκάλεσε, που δεν είναι επιστημονικές, αλλά τις χρησιμοποιούνε για να κατευθύνουν τις ψήφους των συνδημοτών μας στους ίδιους και τους ίδιους, τους απαντάμε με τους στίχους του Παπακωνσταντίνου (του Θανάση)

«οι άρχοντες φοβήθηκαν μη πάθουνε ζημιά
  και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά»

Όπως είπαν και οι τρεις ομιλητές «ραντεβού στο δεύτερο γύρο».

www.lesvosnews.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου