8 Μαΐου 2019

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερεσού

Οι επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α) είναι κατά βάση πολιτικές. Βασική ευθύνη για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τ.Α έχουν οι πολιτικές αλλά και τα κόμματα, που κυβέρνησαν μέχρι τώρα τη χώρα μας, και που εκτός από τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, παρακρατούν και θεσμοθετημένους πόρουςτης Τ.Α (-60% από το 2013).

Ευθύνη όμως έχουν και όλοι εκείνοι, που ενώ στήριξαν πολιτικές και κόμματα που απαξίωσαν την Τ.Α, παρουσιάζονται σήμερα ως υποψήφιοι σωτήρες, για να μας "σώσουν" για άλλη μια φορά.

Και φυσικά, οι δήθεν ανεξάρτητοι. Είναι όλοι αυτοί, που με το ένα ή το άλλο σχήμα, ως δημοτικοί  ή τοπικοί σύμβουλοι, είναι για χρόνια στο τιμόνι της Τ.Α και έχουν φέρει σε αδιέξοδο τα ζητήματα που απασχολούν το λαό. Και που εκτός από το μηδαμινό έργο που έχουν  να παρουσιάσουν, δεν εξέδωσαν ούτε μια διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη του χωριού μας. 

Το βασικό κριτήριο της ανεξαρτησίας του κάθε υποψήφιου, δεν είναι το τι δηλώνει ο ίδιος, αλλά το κατά πόσο στην πράξη είναι ανεξάρτητος από την πολιτική της λιτότητας, της φτώχειας της ανεργίας ,την πολιτική του πολέμου και της προσφυγιάς, την πολιτική, που θέλει την τοπική διοίκηση σκυλάκι των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Στόχοι μας την επόμενη τετραετία
α) Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των δημοτών, καθαριότητα, ύδρευση (κατάργηση αμιαντοσωλήνων), άρδευση, αποχέτευση, συντήρηση του βιολογικού, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση εσωτερικού και αγροτικού δικτύου κλπ.

β) Πρωτοβουλία για εκπόνηση μελετών και εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής, με ένταξη και χρηματοδότηση από εθνικά προγράμματα. Ενδεικτικά: Άμεση επισκευή και συντήρηση Γεωργικής Σχολής, συντήρηση Δημοτικού Σχολείου (π.χ αντικατάσταση κουφωμάτων), κατασκευή γέφυρας Τσιχλιώντας, ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Ερεσός-Τσιχλιώντα-Σίγρι, κατασκευή γέφυρας Κορώνης, δημιουργία πάρκινγκ και εξωραϊσμό της πλατείας Ερεσού.

γ) Πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και αμέριστη στήριξη των αγώνων των εργατών, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, επαγγελματιών και εργαζόμενων στα τουριστικά επαγγέλματα.

δ) Στήριξη και προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της Ερεσού.

ε) Αξιοποίηση της κοινοτικής περιουσίας, καθώς και της σχολικής για τις ανάγκες των σχολείων της Ερεσού.

στ) Υποστήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της Ερεσού.

ζ) Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

η) Ενημέρωση και δραστηριοποίηση των δημοτών, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι, εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μανδύες και κουκούλες ανεξαρτησίας δεν φορέσαμε ποτέ, για να μπορεί ο λαός να μας αναγνωρίζει και να μας κοιτά στα μάτια, όπως μπορούμε να τον κοιτάμε κι εμείς. Έχουμε συνέχεια και συνέπεια. Δεν θα πούμε ποτέ ότι αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Θα είμαστε κοντά σας 365 μέρες το χρόνο. Απευθυνόμαστε σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη της Ερεσού και του λέμε πως, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει ο καθένας, αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, είναι ότι την επομένη των εκλογών, το μοναδικό αποκούμπι που θα έχει, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σ΄αυτές τις εκλογές κάνουμε την πραγματική διαφορά αν θέλουμε ν΄αλλάξει η κατάσταση στον τόπο μας. Δεν έχουμε περιθώρια για μια άλλη χαμένη τετραετία. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο, της Λαϊκής Συσπείρωσης, παντού και στην Περιφέρεια και στο Δήμο και στην Κοινότητα.

Υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από Ερεσό

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Καρακουσης Γιώργος

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μαρούλη Ελένη
Πανταχός Αντώνης

Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
Θεοδωρής Στράτος
Καρακούση Χρυσαφένια
Κελερτζή Δέσποινα
Κωνσταντιδέλλης Τάσος
Σαμαράς Κώστας
Σκούρτσος Μ. Γιώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου